Ànim, coratge, difusió i suport econòmic per a la col•lectivitat de docents en vaga indefinida

La secció sindical de la Universitat de Barcelona de la Coordinadora Obrera Sindical dels Països Catalans expressem tota la seva solidaritat i suport a les companyes i els companys de les Illes en vaga indefinida. En primer lloc, perquè es tracta d’una causa justa, ja que reivindica: 1. Retirada del decret de TIL; 2. Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols; 3. Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres; 4. Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades; 5. Substitucions immediates de les baixes; 6. Baixes 100% remunerades; 7. Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost; 8. Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny del 2012 i acompliment de l’acord salarial del 2008 per a l’escola concertada; i 9. Petició a la Conselleria d’Educació que insti el Govern Central a retirar la LOMCE.

Aquesta vaga desafia la imposició d’un model d’educació colonialista, burgès, classista i laboralment precaritzador per part del PP balear –pel broc gros, representant directe de les elits econòmiques i dels descendents del feixisme vencedor el 1939–. Però no sols això, sinó que es tracta d’una mobilització col•lectiva de caràcter assembleari i horitzontal que ha obligat les cúpules dels sindicats grocs acomodats durant la interminable Transició al no-res a posicionar-s’hi favorablement –produint-se la paradoxa que, a Catalunya, els mateixos sindicats burocratitzats i professionalitzats que l’any passat van rebentar la vaga assembleària de la Coordinadora d’Interzones, ara simulen un suport total a la vaga de docents de les Illes–.

Per tant, la COS UB reiterem la nostra solidaritat amb tota la gent que participa en aquesta vaga –docents, pares i mares, alumnat i veïnat de tots els pobles i ciutats– i fem una crida a difondre-la arreu mitjançant tota mena d’accions i de mobilitzacions (vegeu http://coseducacio.wordpress.com/2013/09/08/solidaritat-i-suport-a-la-vaga-indefinida-docent-a-les-illes/) i a omplir-ne la caixa de resistència (2056-0009-74-4102003418/Caixa Colonya, a nom d’Obra Cultural Balear). Les companyes i els companys de les Illes ens esteu oferint una bellíssima lliçó de dignitat, rebeu la nostra abraçada de tot cor!

Barcelona, 21 de setembre del 2013
PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL
LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ànim, coratge, difusió i suport econòmic per a la col•lectivitat de docents en vaga indefinida

  1. Retroenllaç: La solidaritat és la tendresa dels pobles. La COS UB amb en Jaume Sastre, docent de les Illes en vaga de fam | COS | secció sindical a la UB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s