Urgent difusió: Trobada de docents de la UB dimarts 1 d’octubre a les 19h al Campus d’Humanitats Raval (C/ Montalegre, 6) aula 401.

Des de la COS UB fem difusió de la convocatòria de demà i en reproduïm el text:

Benvolguts i benvolgudes,

Comença un nou curs i la universitat segueix igual, o pitjor. Taxes abusives i reducció de beques, que estan desallotjant de les aules una part de l’alumnat i que fan que la universitat sigui cada vegada un espai més elitista; retallades de sou i personal entre el PAS, que veu com cada vegada empitjoren més les seves condicions laborals; i precarietat laboral extrema de bona part del professorat temporal, que en molts casos, a més, veu perillar seriosament la seva continuïtat.

Ja ha arribat l’hora de dir prou. Per dignitat, per solidaritat i per començar a construir des d’avui un futur diferent del que els actuals gestors de l’austeritat estan teixint. Si entenem la política de la troika a Grècia com un laboratori del desmantellament d’allò públic i mirem a la situació de les seves universitats (http://internacional.elpais.com/internacional/2013/09/24/actualidad/1380014345_231650.html), potser farem bé de començar a reaccionar abans que sigui massa tard i els nostres gestors polítics, que comparteixen els punts de vista neoliberals, aconsegueixin culminar el canvi de model universitari en curs.

A més, sabem que tenim coses a dir i a fer; les docents de les Illes ens demostren des de fa més d’una setmana que el futur de l’educació depèn de nosaltres, i que ens cal jugar totes les cartes possibles per evitar la seva transformació en una peça més d’un engranatge mercantilitzador.

És per això que sentim la necessitat de fer front comú i reunir-nos com a professorat UB, per organitzar-nos en defensa d’una universitat pública al servei de la societat i no dels interessos privats.

Ens reunirem en assemblea a l’aula 401 (4a planta) demà dimarts 1 d’octubre a les 19 h (C. Montalegre, 6; metro Catalunya i Universitat).

La proposta d’ordre del dia és la següent:

1. Quina resposta col·lectiva donem davant la situació d’aquells companys/es que s’han quedat sense contracte i es troben en una situació d’absoluta incertesa respecte la seva futura relació laboral amb la UB?
2. Com lluitem contra les previsibles no renovacions de professorat associat (la intenció del vicerectorat és deixar d’aplicar les mesures excepcionals per a la renovació) i la situació d’incertesa i manca de perspectives dels lectors? A finals de curs ens trobarem amb tots aquests problemes, i més, però si hi treballem des d’ara, potser hi podrem fer alguna cosa.
3. Quina és la millor manera d’organitzar-nos com a professorat UB? Ens volem organitzar per facultats? Volem que hi hagi assemblees de facultats on hi participin PAS, PDI i estudiants? Com ens podem encaminar cap a una plataforma on hi participi tota la comunitat universitària de forma coordinada i que serveixi per fer-nos visibles sota el paraigua de la PUDUP?

Necessitarem els esforços, les ganes i la intel·ligència de totes!! Creiem que val la pena lluitar pel que és just i, a més, perquè és l’única manera de canviar les coses.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s