Difusió del comunicat de l’Assemblea de Professorat de la UB

La secció sindical de la COS UB reproduïm i subscrivim el comunicat següent de l’Assemblea deProfessorat de la UB:

***


A tota la comunitat universitària:
 
El passat dimarts 8 d’octubre, un grup de l’Assemblea de Professorat i alumnat de la Universitat de Barcelona vam participar activament en l’acte de la inauguració del curs 2013- 14. Hi vam participar perquè som una part intrínseca, inseparable, fonamental, elemental i bàsica de la Universitat, i no una part aliena.
 
Hi vam participar, i ho vam fer activament i a la nostra manera, perquè creiem que no es pot començar un curs amb total normalitat quan s’estan duent a terme no renovacions i renovacions fraudulentes de contracte (amb pèrdua de drets i antiguitat), i quan veiem dia a dia com augmenta la precarietat laboral. Perquè no pot ser que l’estudiantat no pugui pagar les seves matrícules o que ho hagin de fer a través d’un préstec bancari. Perquè no pot ser que en lloc d’atacar l’arrel dels problemes que afecten la universitat pública se’ns insulti amb programes com el de retenció de talent (que suposa un pas més en la privatització de la universitat a través del finançament del Banc Santander) o el programa JobSuport (per “ajudar a trobar feina” a un col·lectiu com el professorat associat, al qual, com tothom sap, no li falta la feina sinó la remuneració d’aquesta).
 
Si la protesta del dia 8 hagués estat un acte aliè a la comunitat universitària, seccions sindicals, Junta i Comitè d’Empresa no n’haguessin pres part en la convocatòria. Potser l’Excel·lentíssim senyor Rector es delecta amb les cerimònies que provenen del passat per tal d’evitar haver de gestionar el present, però la “minoria aliena” no està disposada a permetre que giri la cara i miri a una altra banda.
 
Podeu llegir el manifest de resposta al rector que hem penjat al nostre bloc (“Una minoria aliena?”):

http://desobeimub.wordpress.com/2013/10/09/resposta-al-comunicat-del-rectorat-una-minoria-aliena/

Seguirem visualitzant la vertadera realitat de la Universitat de l’Excel·lència allà on calgui, ja que no es poden estendre cortines de fum davant els nassos dels i les treballadores que sostenen la docència i la recerca d’aquesta institució ni dels alumnes que veuen com cada vegada els és més difícil seguir estudiant.
 
Assemblea de Professorat de la UB

Barcelona, 9 d’octubre del 2013
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s