Benvolgudes companyes, benvolguts companys,

Lamentem informar que l’assemblea que la Coordinadora UB hem convocat avui dijous a les 19.30 h davant de l’Edifici Històric no es podrà dur a terme amb tota la normalitat que seria desitjable.

La causa és doble: d’una banda la decisió de l’equip de govern de tancar les portes d’accés al recinte del rectorat des d’aquest migdia, i, de l’altra, la detenció ahir de diversos companys i companyes estudiants d’aquesta universitat que avui no podran assistir a l’assemblea.

Des de la Coordinadora UB rebutgem enèrgicament tots dos fets i transmetem la nostra solidaritat amb els detinguts durant les protestes en contra del desallotjament injust del Centre Social Autogestionat de Can Vies, alguns dels quals presumptament haurien patit pallisses a comissaria, segons les primeres informacions que ens arriben.

La fractura social accentuada per les polítiques neoliberals de les diferents administracions (i acatades d’una manera còmplice per part de l’equip rectoral de la Universitat de Barcelona) implica inevitablement la condemna a un present miserable i un futur inexistent d’amplis sectors socials, que posteriorment som criminalitzats quan es desborden la frustració i l’angoixa acumulada d’una vida precària.

Pel que fa al tancament de les portes d’accés al recinte del rectorat, val a dir que questes mesures de “seguretat ” s’han convertit en una tàctica molt repetida de l’equip govern d’aquesta universitat per no afrontar els enormes conflictes que s’estan vivint a la institució, rentant-se així les mans respecte a les mesures que s’estan prenent d’esquenes a la majoria de la comunitat universitària, tal com va quedar palès un cop més al Claustre dut a terme ahir mateix ahir, en què el rebuig a l’opacitat i l’actitud antidemocràtica de l’equip rectoral en la reestructuració prevista de departaments i facultats va ser unànime i clamorós.

L’exclusió social i econòmica que cada cop es viu amb més crueltat dins la nostra universitat per part de les estudiants de classe treballadora, del professorat precari i dels treballadors externalitzats, ens ha conduït a coordinar-nos entre diferents sectors i convocar aquesta assemblea amb l’objectiu de continuar lluitant contra una situació que cada dia que passa esdevé més dramàtica i insuportable.

A tot això, cal afegir-hi l’ombra de l’acomiadament que plana cada setembre sobre el professorat associat, com també sobre l’altre professorat labooral, que aquest any veurà com 27 professors i professores –com a mínim- se n’aniran al carrer i tindran seriosament amenaçada la seva carrera acadèmica, amb l’angoixa i patiment que això suposa, sota la passivitat del Comitè d’empresa.

Ara, a més, veiem com es produeix una exclusió física del tot intolerable amb el tancament de les portes d’accés al rectorat.

Per això us animem a assistir a l’assemblea d’aquesta tarda a les 19.30 h davant de l’Edifici Històric, que mantenim convocada malgrat tot, i a estar atentes a les informacions, els calendaris i les accions que s’emprenguin a partir d’ara per combatre la deriva autoritària de l’equip de govern.

Coordinadora UB

Barcelona, 29 de maig del 2014

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s