Comunicat de l’APR UB [Resum del claustre del 28 de maig del 2014]

RESUM DEL CLAUSTRE DEL 28 DE MAIG DE 2014

Com a membres del col·lectiu de PDI temporal, des de l’Assemblea de Professorat Reclamant de la Universitat de Barcelona (APR UB) us volem fer arribar un resum de la sessió constitutiva del nou Claustre de la UB, que va tenir lloc el passat dimecres 28 de maig.

Al nostre entendre, el més rellevant és l’intens debat que es va generar quan el rector va parlar d’una profunda reforma de la UB que l’equip de govern vol dur a terme de manera urgent i precipitada. Sense que ningú conegui els detalls d’aquesta reforma, les úniques informacions que tenim afirmen que es reduirà a la meitat el nombre de facultats i departaments, amb la consegüent revisió del nombre de graus i màsters, places de professorat i llocs de treball del PAS. Hi va haver molts torns de paraula i absolutament ningú es va mostrar clarament favorable a una reforma de la qual el rectorat vol fer aprovar les “línies mestres” en un proper Consell de Govern al juliol. És més, la major part de les intervencions de l’alumnat, el PAS i el professorat van ser crítiques molt contundents contra el rector i la seva política, expressant clarament que no li tenen cap confiança, es van llegir dos manifestos contra la reforma aprovats per les Juntes de Facultat de Biologia i Filosofia, i fins i tot es va demanar la dimissió del rector, tot plegat entre grans aplaudiments.

Una altra qüestió important per nosaltres és que la candidatura presentada per l’APR va obtenir un dels dos representants al Consell de Govern que tenim el col·lectiu de “personal no funcionari i/o no doctor”. Aprofitem per agrair tot el suport que hem rebut en forma de vots i posem el nostre representant, Josep Casulleras, de la Facultat de Filologia, a la vostra disposició.

Podeu trobar una relació més detallada del desenvolupament de tota la sessió del Claustre al nostre web:

http://professoratreclamantub.wordpress.com/2014/06/02/resum-del-claustre-de-28-de-maig-de-2014/

Claustrals presentats sota la sigla APR (Assemblea de Professorat Reclamant):

Anna Medina (Formació Professorat)

Isabel Causadias (Belles Arts)

Núria Roca (Biologia)

Miquel Fernández (Geografia i Història)

Josep Casulleras (Filologia)

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s