COMUNICAT D’UN GRUP DE CLAUSTRALS I DIRECCIONS DE CENTRES I DEPARTAMENTS SOBRE EL PROCÉS DE REFORMA D’ESTRUCTURES A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

Fem difusió del comunicat que ens ha fet arribar un grup de 80 claustrals, directors de departaments i degans, demanant la creació d’una comissió per discutir les aportacions que arribin vers el procés de reforma de la UB. Un procés de moment poc transparent, del que se’n té poca informació, i que per contra, sembla que es vol fer amb rapidesa… 

aquí va el text

Benvolguts membres dels col·lectius de PAS i PDI de la Universitat de Barcelona:

Els sotasignats, membres del claustre i direccions de centres i departaments de la nostra Universitat,

1.  Reconeixem la necessitat de continuar i aprofundir en el debat d’una reforma estructural i funcional de la UB per poder afrontar amb èxit els reptes que l’actual context acadèmic, econòmic i social suposa per a una universitat pública i de qualitat.

 2. Considerem que una reforma com aquesta no té viabilitat si no compta amb el màxim consens de la comunitat universitària, i creiem que la metodologia emprada fins ara per l’equip de govern no ha facilitat la creació del necessari consens.

 3. Constatem que, a més de la proposta de reforma elaborada per l’equip de govern, estan en procés d’elaboració i discussió altres propostes alternatives que, atenent al calendari aprovat en el claustre de 22 de juliol, poden formalitzar-se fins al 15 de desembre.

 4. Creiem que el millor per a la nostra universitat seria aconseguir, mitjançant el diàleg i la negociació entre les diferents alternatives, un acord per, si és possible, presentar una única proposta consensuada al claustre monogràfic sobre la reforma que, d’acord amb la resolució de 22 de juliol, s’ha de realitzar a partir de gener.

 5. Per això, considerem imprescindible la constitució d’una comissió mixta per estudiar les diferents propostes i, si és possible, acordar una proposta unitària. Aquesta comissió, que per garantir la seva funcionalitat no hauria de ser molt nombrosa, ha de ser representativa i plural, formada per representants del claustre (estudiants, PAS, PDI no permanent i PDI permanent), de les direccions de centres i departaments, i dels responsables de les propostes registrades a la Secretaria General fins al 15 de desembre, inclosa la presentada per l’equip de govern. La presidència d’aquesta comissió ha de ser elegida per consens entre els seus membres.

6. Els claustrals sotasignats sol·licitarem la seva constitució en el claustre previst per al pròxim 18 de desembre.

 7. Demanem a les direccions de centres i departaments que incentivin entre els seus membres el debat sobre la reforma i les diferents propostes, per poder traslladar després una opinió representativa als seus representants en aquesta comissió.

 8. Si aquesta comissió no aconseguís l’acord suficient per presentar una proposta unitària de reforma al claustre monogràfic que s’ha de celebrar a partir de gener, en aquest claustre s’avaluarien i votarien les diferents propostes presentades. Considerem que per poder comptar amb el suficient consens, la proposta que es porti al Consell de Govern per a la seva aprovació hauria de ser aprovada per una àmplia majoria del claustre, i en qualsevol cas almenys per la majoria absoluta dels assistents.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s