La Coordinadora Obrera Sindical (seccions sindicals de la UB i la UPV) fem pública la nostra decisió de no secundar la convocatòria de vaga de personal universitari per al 24 de març del 2015

Així doncs volem també adreçar-nos a la col·lectivitat universitària per:

Manifestar:

· La nostra frontal oposició al decret de transformació de graus i màsters al sistema 3+2 emmarcat en l’actual procés de mercantilització de la universitat pública.

· El nostre rebuig del procés esmentat, nascut arran de l’aprovació de la LOU i les successives reformes dels governs del PP i el PSOE, amb el suport de CiU, que gradualment han redundat en l’encariment i l’elitització dels centres universitaris i en una degradació de la universitat púbica.

Declarem:

• Aquesta convocatòria s’ha fet un cop més al marge dels moviments que defensen la universitat pública. La convocatòria sembla respondre a altres interessos, potser electoralistes, allunyats de les bases i amb una comunicació quasi nul·la amb la resta de treballadors.

• La data escollida dificulta la informació i preparació d’aquesta jornada de lluita, sense quasi dies per organitzar-nos amb la resta de companys i companyes. A més a més, deixa escapar l’oportunitat d’haver-nos coordinat amb la vaga d’estudiants de fa tres setmanes, aprofundint així en la separació de les lluites dels diferents estaments de la universitat.

• Per tant, lluny de servir per aturar la reforma, aquesta convocatòria sembla predestinada a fragmentar i entrebancar el moviment en defensa de la universitat pública, per la qual cosa òbviament no ens hi podem afegir.

Proposem:

• L’actuació conjunta de les diferents organitzacions sindicals, estudiantils i socials a vertebrar un moviment de defensa de la universitat pública contra tot intent de mercantilització, començant per aturar la reforma del decret pel 3+2. Especialment amb els i les estudiants (punta de llança durant els darrers anys en aquesta lluita) i amb les organitzacions que també han manifestat la seua disconformitat amb aquesta convocatòria.

• L’obertura d’un debat estratègic al si de tota la comunitat universitària per enfrontar els processos mercantilistes, definits pels acords de l’Estratègia Universitària 2015 programats pels darrers governs de PP i PSOE.

Seccions sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical a la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Barcelona

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s