La reforma de les estructures de la UB, aturada

Avui es pretenia aprovar a través del Consell de Govern de la UB la reforma de les estructures que hauria implicat la reducció del nombre de facultats i departaments substancialment. Aquesta reforma ha estat denunciada per molts motius (vegeu
https://cosub.wordpress.com/2014/12/03/aportacio-de-representants-al-claustre-del-col%C2%B7lectiu-de-pdi-no-permanent-io-no-doctor-sobre-la-reforma-destructures-i-dorganitzacio-administrativa-de-la-ub/
i https://professoratreclamantub.wordpress.com/2014/12/02/aportacio-sobre-la-reforma-estructural-ub-pdi-no-permanent/), perquè significa, entre altres grans canvis no justificats, una manera encoberta de reduir tant les places de PAS com de prescindir d’hores docents del PDI en un marc de canvi de model d’universitat.

Per això, diversos col·lectius han emplaçat reiteradament a aturar el procés d’aprovació d’aquesta reforma, i a iniciar un debat real i inclusiu sobre quina ha de ser la dimensió organitzativa i la funció social de la UB. De fet, sempre demanem el mateix: que se’ns escolti i que es tinguin en compte les necessitats de la gent que hi treballa i que hi estudia, i del conjunt de la societat. No obstant això, i per moltes intervencions en el Claustre, en les comissions o en els consells de tota mena, se’ns ignora.

S’ha intentat tot i s’han exhaurit totes les vies de diàleg abans que sectors dels estudiants es trobessin sense cap alternativa més que posar-se davant la porta del Consell de Govern suplicant que s’escolti l’opinió de tota la col·lectivitat universitària abans d’imposar per la força del Consell de Govern una reforma integral i sense consens que afecta tothom i que confirma l’avenç cap a la destrucció del model d’universitat pública en els termes que hem conegut als últims 30 anys.

Avui s’ha dut a terme una mobilització per part de les assemblees i els col·lectius d’estudiants que ha aconseguit aturar el Consell de Govern que havia d’aprovar la reforma. No podem mostrar sinó satisfacció per reeixir-hi. Animem, doncs, a prosseguir la mobilització per una universitat que es regeixi racionalment des del principi de servei a les classes populars i del garantiment del dret a l’educació, en un context d’estabilització i dignificació laboral i salarial del conjunt de treballadors i treballadores.

Barcelona, 15 d’abril del 2015

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s