Vídeo + campanya de signatures Acabem amb l’explotació a la Universitat de Barcelona!

La COS UB expressem el nostre suport a la campanya que engega l’Assemblea de Professorat Reclamant de la UB en cerca de la dignificació de les condicions laborals i salarials d’un professorat associat que, per un sou irrisori, du a terme feina estructural i en alguns casos el 75% del treball d’un professor funcionari. De la mateixa manera, defensem la continuïtat de la carrera docent i investigadora del professorat lector terminal i becaris que acaben contracte i que han demostrat amb escreix la seva vàlua, tal com el rector Dídac Ramírez va prometre durant la campanya electoral.

***

L’Assemblea de Professorat Reclamant hem iniciat una vídeo-campanya per donar a conèixer la nostra situació de precarietat laboral insostenible i fer pressió mediàtica perquè l’equip rectoral de la UB i el comitè d’empresa PDI-Laboral UB obrin, durant aquest curs 2014-2015, un procés de negociació transparent i satisfactori per regularitzar els “falsos” associats.

VÍDEO: https://youtu.be/HMxbjNJOGmw

SIGNATURES: https://professoratreclamantub.wordpress.com/campanya-signatures/

Les nostres exigències són raonables i de justícia fonamental: contractes adequats, a temps complet i amb sous dignes per garantir la qualitat de la docència i de la recerca de la Universitat de Barcelona.

Si estàs d’acord amb les nostres demandes, et demanem que signis la petició i que difonguis el vídeo entre les teves persones properes i a les xarxes socials (a sota pots trobar models de correu en català, castellà i anglès preparats per fer-ne difusió). El teu suport és important i necessari!

Exigim unes condicions laborals dignes

Exigim un procés de negociació transparent i satisfactori amb la participació de tota la plantilla

Exigim al Rector de la Universitat de Barcelona la regularització dels “falsos” associats

Exigim qualitat en la docència i la recerca de la Universitat de Barcelona

https://professoratreclamantub.wordpress.com/

#laUBexplota

* [CAT]

Hola,

Amb el següent vídeo, l’Assemblea de Professorat Reclamant de la Universitat de Barcelona (APR-UB) volem denunciar la situació d’explotació laboral i de frau de llei d’un nombre elevadíssim de professors i professores associades de la Universitat de Barcelona, així com iniciar una campanya de recollida de signatures a favor de la nostra regularització:

Si estàs d’acord amb les nostres demandes, et demanem que facis la màxima difusió d’aquest vídeo (reenviant aquest correu a la teva gent, parlant-ne amb la veïna, compartint-lo a facebook, piulant-lo a twitter,…) i que signis la petició següent:

https://professoratreclamantub.wordpress.com/campanya-signatures/

A la UB hi ha uns 2.000 professors associats, prop d’un 40% de la plantilla. Encadenem contractes temporals i cobrem entre 300 i 500 euros al mes per fer entre la meitat i tres quartes parts de les classes d’un professor titular, que en cobra 2.500. Amb aquest vídeo, volem denunciar la situació, que forma part del desmantellament de la universitat pública i del procés d’implantació del model d’universitat-empresa, i alhora volem recollir signatures a favor de la regularització dels nostres contractes i la dignificació de les nostres condicions laborals.

Signa contra la precarietat! Signa pel dret al coneixement! Signa contra la universitat-empresa!

Moltes gràcies per signar i ajudar-nos a difondre una situació que ens afecta a totes!
Per a més informació sobre qui som:

https://professoratreclamantub.wordpress.com/

professorat.reclamant.ub@gmail.com

@ReclamantsUB

* [CAST]

Hola,

Mediante el siguiente video, la Asamblea de Profesorado Reclamante de la Universidad de Barcelona (APR-UB) queremos denunciar la situación de explotación laboral y fraude de ley de un nombre altísimo de profesores y profesoras asociadas de la Universidad de Barcelona, así como iniciar una campaña de recogida de firmas a favor de nuestra regularización:

Si estás de acuerdo con nuestras demandas, te pedimos que hagas la máxima difusión de este video (reenviando este correo a tu gente, hablando del tema con la vecina, compartiéndolo en facebook, tuiteándolo…) y que firmes la siguiente petición:

https://professoratreclamantub.wordpress.com/2015/05/21/camana-recogida-de-firmas/

En la UB hay unos 2.000 profesores asociados, cerca de un 40% de la plantilla. Encadenamos contratos temporales y cobramos entre 300 y 500 euros al mes por dar entre la mitad y tres cuartas partes de las clases de un profesor titular, que cobra 2.500. Con este video queremos denunciar la situación, que forma parte del desmantelamiento de la universidad pública y la implantación del modelo de universidad-empresa, así como recoger firmas a favor de la regularización de nuestros contratos y la dignificación de nuestras condiciones laborales.

Firma contra la precariedad! Firma por el derecho al conocimiento! Firma contra la universidad-empresa!

Muchas gracias por firmar y ayudarnos a difundir una situación que nos afecta a todas!

Para más información sobre nosotras:

https://professoratreclamantub.wordpress.com/

professorat.reclamant.ub@gmail.com

@ReclamantsUB

* [ENG]

Dear colleague,

A group of adjunct lecturers at the University of Barcelona (UB) are collecting signatures for the dignification of their precarious working conditions.

They denounce the situation and explain their demands in this video:

There are 2,000 adjunct lecturers at the University of Barcelona, which amount to 40% of the total faculty. Their salary ranges from 300 to 500 euros a month and their teaching duties are between 50% and 75% of those of a regular professor, who earns 2,500 euros a month. Adjunct lecturers are supposed to be well-respected professionals who enrich university education with their expertise. In practice, however, most of them are researchers who teach core subjects and actively contribute to the university’s research groups. The University of Barcelona is fully aware of this situation, but hires them illegally in order to save money.

You can read and sign their petition here:

https://professoratreclamantub.wordpress.com/2015/05/21/campaign-collecting-signatures/

You can find more information here:

http://www.35-33.com/precarious-lives-some-notes-from-the-fight-against-the-commodification-of-education-at-the-university-of-barcelona/

https://professoratreclamantub.wordpress.com/

And you can contact the Assemblea de Professorat Reclamant (APR-UB) here:

professorat.reclamant.ub@gmail.com

@ReclamantsUB

Many thanks for your attention and for signing against precariousness!

Best regards,

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s