TransFormem UB (COS, CGT, APR, PA): Suport a la vaga d’estudiants (2M ) i Assemblea per a mobilitzacions PDI UB (7M)

Benvolguts, benvolgudes,

Des de TransFormem UB donem suport a la vaga organitzada pel moviment estudiantil a les universitats catalanes. De la mà dels i les estudiants, denunciem el procés de mercantilització de les universitats públiques portat a terme de manera encoberta amb la reducció del finançament públic de les universitats d’un 20%. En efecte, la inversió privada ha entrat amb força a les institucions públiques en forma de cessió d’espais i franquícies a empreses privades, privatització d’espais docents, cessió d’una part de la política d’ajuts a l’estudi a entitats financeres, etc.

Denunciem, també, les taxes abusives dels preus de la matrícula dels i les estudiants. Des del 2008 han augmentat les taxes universitàries més del 150%. Tot i l’aprovació, al Parlament de Catalunya, de la moció moratòria que preveia la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, s’ha produït un total incompliment de l’aplicació d’aquesta moratòria per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, exigim que el Govern compleixi amb la moratòria aprovada i reivindiquem una universitat realment pública i gratuïta.

Aprofitem, també, aquesta convocatòria per recordar les nostres principals reivindicacions com a personal docent i investigador de la Universitat de Barcelona:

Salari digne, estabilitat i futur

–     Regularització del professorat associat: exigim que s’obri la taula de negociació amb el rectorat ja!

–     Estabilització dels docents i investigadors laborals.

–     Dignificació salarial immediata del professorat associat i investigadors predoctorals.

–     Fre a l’aplicació del model empresarial a la universitat pública.

–     Exigim una recerca i una docència al servei de la justícia social.

Per tot això, com a TransFormem UB animem tota la col·lectivitat universitària a participar a la manifestació del dijous 2 de març del 2017 a les 12h a Plaça Universitat (Barcelona). Com a treballadors/es de la UB, ens afegim al bloc PDI/PAS de treballadores de les universitats públiques, així que si vols venir ens veurem davant la porta de l’Edifici Històric de la UB.

Acabem aquest comunicat convocant-vos també, el dimarts 7 de març a les 14.30h, a una assemblea per transmetre tota la informació de què disposem sobre la situació del PDI laboral a la UB i per poder debatre  sobre pròximes mobilitzacions que permetin pressionar per millorar les nostres condicions laborals i per aconseguir l’estabilitat de la nostra carrera professional.

L’assemblea serà el dimarts 7 de març a l’aula 112 de l’edifici històric, pati de lletres (plaça Universitat) a les 14.30.

Us hi esperem a totes!

Per la Universitat pública ni un pas enrere!

TransFormem UB
[COS, CGT, APR, PA]


Barcelona, 1 de març del 2017

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s