En suport del SEPC i Arran, i de les vagues i mobilitzacions d’estudiants del 10 i 11 de maig contra l’incompliment de la llei pel que fa a l’import de les taxes de matriculació

sepc 5

Convoquem tothom que treballa a la Universitat de Barcelona a donar suport als estudiants-treballadors a la manifestació de demà (Pl. Universitat, dos quarts de set).

Hi serem.

Atès el procés repressiu d’identificacions, detencions i citacions emprès pel govern de la Generalitat –a través del cos policíac autonòmic dels mossos d’esquadra– contra diversos militants del SEPC i Arran produïts el 8 i 9 de maig, ens solidaritzem amb les persones afectades directament i amb el conjunt de totes dues militàncies. Blasmem la reiteració d’aquestes accions repressives i animem totes les companyes dels medis universitaris, sigui quin sigui el col·lectiu, a no defallir ni desanimar-se, perquè sàpiguen que d’aquest intent d’atemoriment no es despendrà cap por, sinó la màxima solidaritat i suport mutus.

Així mateix, la COS UB expressem el nostre suport i ens afegim a les mobilitzacions que els col·lectius d’estudiants autònoms, assemblees de facultats i el SEPC mateix han convocat per a avui dimecres i demà dijous a distintes universitats catalanes. Els preus abusius de les taxes de matriculació de graus i màsters, que als últims anys han augmentat entre un 70 i un 300%, estan servint com un instrument per expulsar les classes populars de l’accés a l’ensenyament superior. Es tracta d’una fórmula obscenament efectiva per afirmar el procés de mercantilització de la universitat pública fins  ales últimes conseqüències: som davant la imposició de paràmetres economicistes neoliberals per arrasar del tot qualsevol possibilitat d’accés de la classe treballadora a l’educació pública. Dins aquest context, l’incompliment dels acords institucionals respecte a la reducció de taxes per part del govern de la Generalitat esdevé una demostració més de la falta de democràcia imperant i del menyspreu explícit a la participació dels col·lectius universitaris en el govern de l’anomenada educació superior.

Al rerefons, el que hi ha en joc no són exclusivament dos models educatius diferents, sinó dos models de societat i de relacions socials antagònics. A la barbàrie del capitalisme, hi confrontem tots aquells projectes racionalitzadors que situen com la màxima encarnació del bé superior col·lectiu la satisfacció de les necessitats de la majoria social subalterna en termes igualitaristes i integralment emancipadors, amb l’objectiu de reeixir avui i no pas demà en una societat alliberada de qualsevol tipus d’inferiorització social.

La lluita és l’únic camí.

Prou taxes abusives i segregadores, i prou precarització del professorat!

Prou repressió a qui lluita!

La solidaritat, la nostra millor arma!

 

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona (COS UB)

ub@sindicatcos.cat   /   https://cosub.wordpress.com    /   @COS_UB

https://www.facebook.com/cosub.coordinadoraobrerasindicalub/?fref=ts

Barcelona, 9 de maig del 2017

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s