Dimarts 3, vaga general; dilluns 2, assemblees, suspensions de classe i manifestacions

3O

La COS UB vam exposar fa deu dies els motius pels quals exigíem la dimissió de l’equip rectoral de la UB amb relació al que qualificàvem com l’estat d’excepció encobert que estem patint a Catalunya fa dues setmanes. I, lògicament, la COS vam esdevenir el primer sindicat dels Països Catalans a cridar a la vaga general per a demà dimarts 3 d’octubre. Avui, encoratgem el Dr. Elias i l’equip de govern que l’acompanya a visitar els milers de persones, grans i molt grans i amb problemes greus de mobilitat, que expliquin a aquesta gent que sempre havia votat a l’Edifici Històric per què no pogué fer-ho aquest cop i s’hagué de desplaçar al Raval. Esperem que després del que va succeir ahir 1 d’octubre n’estiguin avergonyits, si és que de vergonya els en queda.

Tenim prou motius per mobilitzar-nos al llarg d’avui dilluns, a partir d’ara mateix, i per participar activament de la vaga general demà dimarts: al creixement irracional i feixistitzant de l’onada repressiva culminada momentàniament ahir s’hi afegeix la retallada contínua de drets laborals i socials. Dins la UB cridem a la vaga per combatre totes les injustícies i desigualtats socials que malvivim a la universitat i que només nosaltres podrem transformar. El context social i de participació democràtica dins la Universitat de Barcelona és dramàtic. L’expulsió per motius sòcio-econòmics d’estudiants de la UB és acompanyada de l’expulsió i precarització de personal docent-investigador, junt amb el creixement desproporcionat de beques de col·laboració precàries suplint tasques estructurals de PAS, que a més són contractats amb interinatges permanents i contractacions temporals fraudulentes.

Som en un context històric en què s’han de transformar tots els marcs generals de relacions socials i laborals, començant per la UB. Al llarg de les darreres setmanes desenes de centres de treball han rebut la intervenció de diferents membres dels cossos repressius de l’estat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Els treballadors i les treballadores hem vist com es pretenia accedir als nostres centres de treball i, en d’altres, com se’n controlava l’accés. Fins i tot en alguns casos s’hi accedia sense ordres judicials. Hem vist com actuacions dels cossos repressius de l’estat alteraven el normal funcionament de la vida laboral de milers de treballadors i treballadores, interrogats emmanillats i tot davant del jutge. Alguns treballadors i treballadores han patit controls dels seus vehicles, les seves pertinences i les seves eines de treball: això significa una clara vulneració dels nostres drets fonamentals. Les intervencions de les quals estem sent objecte els treballadors i treballadores no garanteixen el  funcionament normal de l’activitat laboral. De fet, representen una greu infracció de la normativa preventiva generant patiment psíquic en la prestació de serveis laborals.

Els atacs als drets i llibertats dels treballadors i les treballadores de Catalunya són una volta de clau més de la deriva antiobrera més virulenta de l’estat espanyol. Les reformes laborals dels anys 2011 i 2012, els empitjoraments legals de l’Estatut dels Treballadors, la Llei General de la Seguretat Social, la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal precaritzen les condicions laborals, els drets socials i els drets civils de la classe treballadora.

La secció sindical de la COS UB desitgem i encoratgem que tots els espais assemblearis i de decisió col·lectiva dels treballadors i treballadores s’afegeixin a la convocatòria de vaga de demà, i això comença mobilitzant-nos massivament avui. Volem aprofitar aquesta oportunitat que ens brinda l’1 d’Octubre, la participació popular de les classes populars catalanes i la militarització feixista de l’estat espanyol apallissant gent pacífica que sols aspirava a dipositar una papereta dins una urna i rebentant col·legis electorals amb aquesta ràbia que ve d’antic, per impulsar cadascú des del seu àmbit –i nosaltres des de la universitat– els canvis imprescindibles per construir una societat catalana nova, justa i lliure.

Per seguir treballant al carrer i als centres de treball colze a colze en la defensa dels drets i llibertats i dels nostres interessos de classe, cridem tothom a exercir a la UB el nostre dret a vaga fins les últimes conseqüències.  Per transformar-ho tot.

No Passaran.

Barcelona, 2 d’octubre del 2017

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona (COS UB)

ub@sindicatcos.cat   /   cosub.wordpress.com   /   @COS_UB

https://www.facebook.com/cosub.coordinadoraobrerasindicalub/?fref=ts

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s