Sobre l’aplicatiu per comunicar la participació a la Vaga General Feminista del 8 de Març

COS UB 8M

Avui mateix, divendres 13 d’abril, tanca l’aplicatiu per comunicar l’exercici del dret a vaga del 8 de Març

Hi ha moltes maneres d’invisibilitzar els moviments populars. Això es constata especialment  quan els objectius d’un moviment impacten sobre les estructures de poder de la nostra societat. Aquest és el cas del moviment feminista,  a  la UB,  amb les reivindicacions associades a la commemoració del 8 de Març i la seva praxi convocant un dia de vaga general. 

Hem vist com alguns sindicats amagaven que la vaga es convocava durant tot el dia i s’esbombava que només era de dues hores. També hem vist com se li negava el caràcter de classe obviant-ne els continguts en contra de la desigualtat social. O, per exemple, hem vist com destacades personalitats de sectors conservadors de la societat pretenien fer-se-la seva intentant encapçalar-la i manipular-ne els missatges. Alhora, se’n negaven o qüestionaven pressuposats excessos per dissimular el que realment és el feminisme de classe: un moviment que  defensa de la forma més radicalment possible que les dones som éssers humans i  que  estem oprimides i explotades pels abusos de l’aliança criminal entre patriarcat i capital. I, malgrat les invisibilitzacions, ho reivindicava tot fent ús dels instruments de la classe treballadora com ho són les vagues, els piquets, la mobilització, l’organització i la desobediència, fent allò que encarna el feminisme de classe: una vaga general feminista protagonitzada i encapçalada per dones de classe treballadora.

Doncs ara som davant d’un nou mètode per invisibilitzar la vaga. Aquest cop és a través de l’ús d’un “inofensiu” aplicatiu per informar de la participació a la Vaga General Feminista del 8 de Març (https://intranet.ub.edu/dyn/cms/menu_eines/noticies/2018/04/04_2.html). Aquest aplicatiu és una eina nova pel que fa l’àmbit del col·lectiu de PAS a la UB. A més, caduca avui mateix i no s’ha informat més que per una nota a la intranet. Pel que sembla –això diuen–, el  motiu del  canvi en la notificació de la  vaga és el retard de les dades de control horari –la qual cosa deixa en evidència el programa Perseu–. Així mateix, tampoc no s’ha explicat la destinació dels diners de l’estalvi econòmic en nòmines que suposa a la UB la vaga, i més tenint en compte que l’Assemblea  Feminista i altres col·lectius de la universitat van  demanar explícitament que aquesta quantitat s’esmercés en polítiques d’igualtat de gènere.

Per tot això, des de la COS UB reclamem, per una banda, que s’ampliï el termini de comunicació de l’exercici del dret de vaga, i, per l’altra banda, que s’enviï un correu a tot el personal de la UB avisant-lo de l’existència d’aquest aplicatiu i que es difongui pel web de la universitat. També reclamem que s’informi, tant per correu com per la pàgina web, de la resposta del rectorat sobre les reclamacions dels grups feministes de la UB entorn de la destinació dels diners estalviats en nòmines amb motiu de la vaga.

Barcelona, 13 d’abril del 2018

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona (COS UB)

ub@sindicatcos.cat   /   cosub.wordpress.com   /   @COS_UB

https://www.facebook.com/cosub.coordinadoraobrerasindicalub/?fref=ts

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s