Eureka! Sembla que ja tenim les OPOS a tocar

Després de molts calvaris i moltes previsions de dates que s’han acabat posposant, ara tenim una notícia de previsible publicació al DOGC que ens anima a pensar que la convocatòria d’Oferta Pública d’Ocupació va de debò

 

Segur que moltes heu vist aquest anunci, i per si no fos així ja que totes estem segrestades per un volum ingent de feina, us en passem l’enllaç:

 –  https://intranet.ub.edu/dyn/cms/menu_eines/noticies/2018/06/04_1.html

De tots els anuncis, avisos i informacions variades que hem anat rebent aquests mesos, aquest deu ser el que més credibilitat i fiabilitat ens transmet. S’hi parla del període de publicació de “durant la primera quinzena del mes de juny de 2018“, i s’hi concreta el nombre de places que sortirien al Diari Oficial de la Generalitat: “56 places de personal funcionari de l’escala d’auxiliars administratius (subgrup C2) ” i “11 places d’auxiliar de serveis (personal laboral grup IV)“. En principi això significaria que abans del 16 de juny rebrem l’anunci. Per tant haurem d’estar atentes perquè el volum de Personal Administració i Serveis a la UB interí o temporal és proporcionalment elevadíssim.

Ens hem perdut (una mica) en l’estudi de la frase que explica l’accés al formulari d’inscripció. S’hi diu que “s’assenyalarà a les bases de la convocatòria“, però el que hem entès és que s’haurà de fer tot en línia. Si algú entén una altra cosa, que avisi sisplau. El que sí que tenim clar és que les xifres de personal de la UB (2.255 de PAS, segons la pàgina web: http://www.ub.edu/web/ub/ca/universitat/la_ub_avui/xifres_sobre_la_ub/xifres_sobre_la_ub.html) i l’antecedent de l’última convocatòria d’Oposicions del 2009, que va rebre prop de 1.100 sol·licituds, assenyalen una demanda enorme per accedir a les convocatòries de nou ingrés. I més si hi afegim que a l’últim anunci d’urgència d’auxiliars administratius de juliol del 2017 va comptar amb la inscripció de prop de 400 persones. A això cal afegir-hi, per exemple, les enormes xifres de beques de col·laboració. Sense saber quina credibilitat hem d’atorgar a aquesta xifra, en recents notícies es parlava d’unes 3.000 places a la UB (http://www.ccma.cat/324/la-ub-indemnitza-amb-30-000-euros-una-estudiant-amb-beca-de-collaboracio-que-va-denunciar-fer-tasques-estructurals/noticia/2859107/#). Sabem que la UB explota, però veure aquestes xifres fa esfereir.

Aquesta convocatòria és cabdal tant per al futur de la UB com per al futur de molta gent de col·lectius diversos que s’hi podran inscriure. El cert és que el nombre de places és del tot insuficient. Això és una certesa compartida per tothom. El nombre creixent de beques de col·laboració o de places externalitzades a través d’instituts, fundacions, laboratoris, centres, escoles i unitats subsidiàriament vinculades a la UB reflecteix les condicions d’explotació a què es veuen arrossegades les persones que ocupen aquests llocs de feina. Com a conseqüència d’aquesta convocatòria es regularitzaran les Borses de Treball d’auxiliars administratius interins i auxiliars de serveis laborals. Hem alertat en diverses ocasions del risc que aquestes convocatòries esdevinguessin una trampa que exclogués la gent que ja està treballant a la UB d’un lloc de feina. L’actualització de les Borses de Treball d’interines i laborals no pot esdevenir l’excusa per deixar al carrer o precaritzar més el personal de la UB.

Defensem que s’estableixin tota mena de mecanismes d’avisos, preparació i formació per a les oposicions d’aquelles persones més precàries que treballen a la UB. Així mateix considerem fonamental que, com que es tracta de convocatòries independents per als anys 2016 i 2017 –de la qual cosa en resulten dos processos selectius diferents per a cada categoria i dos exàmens independents en cada escala d’auxiliars–, es diferenciïn explícitament en el temps i en l’espai les diverses convocatòries i proves a fi que totes les persones que vulguin participar-hi puguin fer-ho.

En qualsevol cas seguirem pendents de tot aquest procés i us n’informarem en la mesura de les nostres possibilitats. Per a més informació o dubtes, ens podeu escriure i us compartirem la informació de què disposem. 


Barcelona, 7 de juny del 2018

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona (COS UB)

ub@sindicatcos.cat   /   cosub.wordpress.com   /   @COS_UB

https://www.facebook.com/cosub.coordinadoraobrerasindicalub/?fref=ts

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s