Obert el termini de selecció de PAS auxiliar a la UB: una doble convocatòria entre precarietat i inseguretats [2/2]

En mirar amb deteniment alguns punts de les dues convocatòries detectem riscos que mereixen ser considerats sobre els quals volem alertar. Creiem que només difonent-ho obertament entre les persones afectades podrem revertir certes dinàmiques conflictives de la política de personal a la UB.

 

La similitud i riscos de les dues convocatòries els podem observar tant a la manera com s’anuncien i es convoquen aquests processos selectius, com en els continguts que apareixen a les bases. Al punt 6 de procediment de selecció de les bases d’ambdues convocatòries (al punt 6.3 d’Auxiliars de Serveis: https://seu.ub.edu/documentPublic/download/56374 i al 6.2 de Fase d’oposició d’Auxiliars Administratives: https://seu.ub.edu/documentPublic/download/56354), s’hi especifica que els procediments de selecció consten de dues proves inicials eliminatòries. Al marge de les proves d’idiomes que desincentiven moltes persones a presentar-se a treballar a la UB, i de la necessitat de defensar que es desenvolupin processos selectius que responguin a criteris d’igualtat, mèrit i transparència, les proves poden esdevenir una trampa amb l’aplicació dels acords de juliol del 2017. Al mateix temps, en ambdues convocatòries d’auxiliars les Bases assenyalen: “Per tal d’agilitzar el desenvolupament del procés selectiu, les proves primera i segona podran ser realitzades el mateix dia. En aquest cas, la correcció de la segona prova quedarà supeditada a la superació de la primera.”  (punts 6.3.b. d’Auxiliars de Serveis i punt 6.2.2. d’Auxiliars Administratives). Això vol dir que la possibilitat de quedar exclosa del lloc de feina pot esdevenir pel fet d’ajuntar-se les proves en un sol dia? Si no és així i no es busca això, aleshores per què s’ajunten les convocatòries de places del 2016 i el 2017? Per què no es fan dues convocatòries independents per a cadascuna de les categories?  A més, com s’especifica als punts 7.3. de les Bases d’Auxiliars de Serveis i 7.2. de les d’Administratives, l’accés a les Borses s’aconsegueix obtenint puntuacions superiors a les necessàries per superar les proves eliminatòries. És una manera de posar més complicat l’accés a les Borses de Treball i continuar comptant per treballar a la UB?

També ens trobem que ambdues convocatòries estan anunciades per a la segona quinzena de novembre del 2018. No pretendran pas convocar els dos processos selectius de manera que sigui incompatible participar-ne en un i en l’altre? No serà que buscaran evitar que les Auxiliars (tant interines com temporals) participin i entrin en ambdues Borses per disposar de més opcions i oportunitats de triar? La COS UB així ho hem demanat i així ho defensarem. Però de moment no hem rebut resposta a la nostra petició de separació de les convocatòries d’anys diferents i temem que si no ens mobilitzem tampoc no escoltaran ningú. 

Paral·lelament, a diferència d’altres ocasions, l’inici del termini d’inscripció a les dues convocatòries d’auxiliars no ha vist cap publicació ni cap actualització visible. Nosaltres no l’hem sabuda trobar. Ara bé, recordem perfectament com en altres convocatòries es difonien les novetats de l’inici del procés selectiu o bé ens trobàvem amb l’aparició d’un enllaç de recent publicació just coincidint amb l’inici del termini. Aquest cop, també a diferència d’altres convocatòries, es compta amb uns formularis virtuals que no tenen cap enllaç directe. Per accedir-hi cal anar a les bases de les convocatòries i buscar el punt 3.1. de sol·licituds (http://www.ub.edu/gper/pas/faces/iniciServeis.jspx i http://www.ub.edu/gper/pas/faces/iniciAdministratius.jspx). Formularis així s’han utilitzat altres cops per a operatius diferents que no eren els de contractació. Normalment, per a les contractacions es publicava un formulari que es descarregava a l’oferta mateixa de Seu Electrònica i s’omplia de zero per registrar-lo signat posteriorment. Ara, aquesta part és realitza telemàticament si bé el pas del registre formal en paper també cal fer-lo. És imprescindible. Esperem que serveixi realment per agilitar i facilitar les coses, encara que temem que aquesta feina feta per les companyes que treballen en desenvolupament electrònic o a l’àrea de Recursos Humans no es vegi reconeguda. Cal agrair, per exemple, que els tutorials són explicats de forma senzilla i didàctica per dur a terme els tràmits (http://www.ub.edu/gper/pas/faces/documents/TUTORIAL_AuxSer.pdf i http://www.ub.edu/gper/pas/faces/documents/TUTORIAL_AuxAdm.pdf). Creiem que d’això se n’hauria de fer més difusió entre la comunitat de la UB que no pas moltes altres notícies institucionals que l’equip de govern difon.

En resum, hem preguntat a l’equip de govern i hem alertat el PAS UB sobre aquestes situacions. Hem demanat la creació de mecanismes que evitin l’exclusió de cap persona. Hem demanat la separació de convocatòries i de dates d’exàmens, i la compatibilitat a les diferents Borses de Treball. Considerem que és el que s’hauria de fer, i també considerem que si no ens mobilitzem i lluitem entre totes, no ens faran ni cas! Per això us emplacem a compartir tota aquesta informació amb les companyes, a fer-vos partícips que cap persona quedi exclosa de la UB, que pregunteu i poseu el dit a la nafra respecte a tantes mentides a què ens tenen acostumades, i que ens anem organitzant per canviar aquestes dinàmiques tan nocives per al personal de la UB i per a la Universitat mateixa.

Salut, bona sort, i ànims!

Barcelona, 29 de juny del 2018

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona (COS UB)

ub@sindicatcos.cat /   cosub.wordpress.com   /   @COS_UB

          https://www.facebook.com/cosub.coordinadoraobrerasindicalub/?fref=ts

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s