Assemblea PDI UB: dimecres 22, 13h, Edifici Històric

La situació laboral a les universitats continua sent molt preocupant. La precarietat laboral i les dificultats per promocionar acadèmicament són una realitat per a una gran part del PDI de les universitats publiques catalanes. El professorat associat és la viva imatge de la precarietat a la universitat pública catalana: tot i fer una part importantíssima de la docència, i sovint d’assignatures estructurals, pateix any rere any l’encadenament de contractes temporals, sous baixos, l’obligació de tenir altres feines, que no se’ns reconegui econòmicament la recerca i unes nul·les perspectives de promoció a la carrera acadèmica. Aquesta situació, lluny de solucionar-se a la UB, sembla que es continuarà reproduint perquè el rectorat no sembla tenir intenció de trobar-hi solucions. En aquest sentit en el marc de la Universitat de Barcelona, TransFormemUB i les assemblees de professorat associat denunciem:

  • La inacció de la UB davant el greu problema laboral que patim el professorat associat estructural de la UB.
  • La falta de voluntat política per buscar solucions per regularitzar els associats estructurals, i la simulació, per part de vicerectorat, d’espais de negociació amb el comitè d’empresa en què no s’ofereix cap proposta real i concreta encaminada a la resolució d’aquest problema.
  • La falta de claredat sobre com es durà a terme la renovació del professorat associat. Exigim una vegada més que no es produeixi ni un sol acomiadament encobert.
  • La convocatòria de noves places de professorat agregat i lector sense tenir en compte la situació del professorat associat i sense potenciar-ne la promoció  acadèmica.

Però enfront la inacció dels equips rectorals les treballadores cada vegada estem més ben organitzades i articulades. El dissabte 4 de maig vam fer a Barcelona una assemblea de professorat associat de les universitats públiques catalanes. L’objectiu va ser compartir la situació en què el professorat associat ens trobem a cada universitat i aconseguir estratègies conjuntes entre totes les universitats per combatre i escombrar la precarietat en què ens trobem, i aconseguir la regularització de la nostra situació laboral.  Reunits, doncs, en assemblea, el dia 4 de maig, vam decidir que començaríem una lluita amb les reivindicacions comunes següents:

  • Exigim la regularització del professorat associat estructural (que imparteix assignatures obligatòries i fa activitat de recerca) assegurant-ne la seva continuïtat a la universitat i la seva dignitat laboral.
  • Exigim l’augment salarial immediat de tot el professorat associat i la fi del seva situació de temporalitat.
  • Exigim que no es produeixi ni un sol acomiadament encobert del professorat associat.

Fruit d’aquesta assemblea s’han anat enfortint altres assemblees d’associats a altres universitats. Alhora, els investigadors predoctorals s’han començat a organitzar perquè s’apliqui l’Estatut del personal investigador en formació (EPIF). Així, per aL 28 de maig algunes universitats catalanes preveuen una convocatòria de vaga i una jornada de mobilització per denunciar la precarietat laboral a les universitats públiques catalanes.

Des de TransFormem UB convoquem una assemblea de tot el PDI de la UB aquest dimecres 22 de maig a la una del migdia per decidir com volem participar de la jornada del 28 de maig i per traçar una estratègia per al setembre amb vista a l’inici del curs 2019-20.

Aquest dimarts us farem saber el lloc exacte de la reunió, que tindrà lloc a l’Edifici Històric de Plaça Universitat.

                                                     SALARI DIGNE, ESTABILITAT I FUTUR!!!

Barcelona, 20 de maig del 2019

                                                                          TransFormemUB

                                                                         [COS-CGT/PA-APR]

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s