Assemblea PDI UB: dimecres 25 set., 14h (aula 111 Edifici Històric)

Benvolgudes i benvolguts companys,

Després d’un altre curs en què la precarietat laboral del personal de la Universitat de Barcelona ha augmentat, i enmig d’un inici de curs en què les perspectives apunten cap a la mateixa direcció, és convenient organitzar-nos. Venim d’uns anys plens de mobilitzacions, amb algunes petites victòries, circumstancials i parcials, però que han aconseguit socialitzar la problemàtica DE la universitat púbica i el seu esfondrament. Necessitem organitzar-nos, acumular forces i anar cap a la vaga des del principi de curs. Hi ha un munt de motius per fer-ho:

· L’explotació, el menysteniment i la humiliació constants a tot el professorat associat.

· L’estroncament  de la carrera acadèmica entre el professorat lector.

· La permanent degradació de les condicions laborals del personal funcionari i agregat, que cada vegada ha de fer més tasques cobrant el mateix o fins i tot menys.

· La precarietat entre el personal predoctoral per la no aplicació de l’EPIF.

· La inestabilitat del personal que permanentment està en pràctiques ocupant llocs de treball que haurien de ser permanents.

Aquestes problemàtiques van més enllà de les reivindicacions laborals de cada col·lectiu: són el cavall de batalla del desmantellament de la  universitat pública i, consegüentment, de la seva funció social. La conquesta del futur vindrà donada en el si d’una societat en què la universitat pública gaudeixi de bona salut. Això serà possible si des de les universitats públiques es formen les persones com un espai on s’aprengui a pensar per un mateix i on es possibiliti l’emancipació individual i col·lectiva. Aquests valors socials de la universitat pública s’estan perdent a marxes forçades sense adonar-nos del que va costar materialitzar-los.

Es frivolitza i es menysprea la tasca docent del professorat, s’infantilitzen les classes, apareixen veritables generalitzacions en forma de graus i la recerca –en nom de la “curriculitis” imposada per les agències de qualitat universitària– passa a ser inòqua, infrafinançada –molt especialment als camps de les ciències socials i les humanitats– i massa vegades amb nul·la transcendència social. Pel camí, l’estudiantat observa com cada cop ha de pagar més, molt més, i com apareixen centres privats universitaris que tenen com a únic objectiu fer negoci.

Sense la universitat pública no tenim futur.

Cal donar una resposta a tot aquest desgavell, necessitem organitzar-nos.

Per aquest motiu TransFormemUB convoca tot el PDI a un assemblea el 25 de setembre, a les 14 hores, a l’aula 111 de l’Edifici Històric (Pati de Lletres).

TransFormemUB

[COS – CGT/PA – APR]

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s