Legitimarem, mitjançant la “normalitat” acadèmica, la repressió?

La Universitat de Barcelona és un reflex de la diversitat social, política i econòmica de la societat catalana. Més enllà d’aquesta obvietat, el marc de relacions que afrontem des de l’1 d’Octubre del 2017 planteja explícitament l’existència d’un conflicte polític que sols es pot, o s’hauria de, resoldre en termes polítics.

La resposta popular a les sentències del Tribunal Suprem espanyol engegada des del 14 d’octubre ha provocat milers de ferits (només 600 dels quals atesos en centres mèdics), 200 detencions i gairebé 30 empresonaments “preventius”, a més de 60 periodistes agredits i episodis com la permissivitat policíaca mantinguda perquè 150 manifestants d’extrema dreta anessin de “cacera” al centre de la ciutat. S’hi han vist afectats greument (casos extrems: una pèrdua d’un ull i un empresonament, segons la informació de què disposem) membres de la Universitat de Barcelona, encara que resulta impossible, ara com ara, determinar-ne el nombre exacte d’afectats. En aquest context, destaca sorollosament el silenci de l’equip de govern de la UB davant d’una brutalitat policíaca sistemàtica, completament i vergonyosament impròpia de qualsevol societat que pretengui anomenar-se “civilitzada”. Reclamem que l’equip de govern es posicioni d’una manera inequívoca en defensa dels membres de la UB  –PDI, PAS i estudiants– que han estat víctimes de la repressió.

No podem concebre que, en aquestes circumstàncies, pugui desenvolupar-se cap tipus de “normalitat” acadèmica. Encoratgem el PDI, el PAS i els estudiants de la UB a organitzar-se col·lectivament en cada facultat a fi de debatre i d’articular la resposta que els actuals governants de la UB es neguen a assumir. No ens sentim amb la capacitat de fer veure que fora de les quatre parets de les nostres aules, dels nostres despatxos, no succeeix res.

TransFormemUB

(COS – CGT/PPA – APR)

Barcelona, 21 d’octubre del 2019

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s