Concentració davant Rectorat UB, divendres 28F, 11h

“La governança em preocupa poc, perquè és qüestió que el rector vulgui manar.”

“Sí, però el que ningú demana […] és que la rebaixa de taxes sigui tota de cop […]. Seria raonable que no fos generalitzada, sinó que tingués en compte el nivell socioeconòmic de la família.

La universitat és equitativa, ja que un cop hi has arribat, la teva extracció socioeconòmica pràcticament no té cap influència amb el teu resultat acadèmic. El problema no és el que ens arriba, sinó el que no ens arriba […]. El que no és equitatiu és allò previ a la universitat.

De falsos associats no en tenim. Tenim associats, la situació dels quals no és correcta. Durant la crisi les universitats no podien contractar ningú, i això va provocar que haguessin de fer molts invents, senzillament perquè el nostre objectiu social és assegurar la docència.

El moviment d’associats està aturat. Per quin motiu? Perquè això ho estem eixugant traient moltes places de lectors. Aquells associats que són doctors i s’han acreditat surten com a lectors […], pensi que hi ha hagut més d’un que ha passat d’associat a fix, directament, o fins i tot a catedràtic.”

Fragments de l’entrevista al Rector de la Universitat de Barcelona Joan Elias,

a El diari de l’Educació (27-I-2020)

 

Doncs NO, rector! NO ES TRACTA DE MANAR, sinó de gestionar una administració pública amb democràcia i transparència.

Cal assolir la gratuïtat de l’educació universitària, i que aquesta sigui socialment emancipadora. La Universitat NO ÉS EQUITATIVA, hi ha alumnat que ha de compaginar els estudis amb un o diversos treballs per poder pagar matrícula i taxes i això TÉ REPERCUSSIONS EN EL SEU RESULTAT ACADÈMIC. El tancament de grups i oferta horària en torn de matí i tarda ho agreuja. Evidentment, el problema hi és abans, durant i després de la Universitat!

Tenim professorat associat, com bé diu, contractat de manera no correcta, és a dir fraudulenta! Per això els estem denunciant davant els tribunals, per això seguim sortint al carrer. EL MOVIMENT D’ASSOCIATS, NO ESTÀ ATURAT. NO HI HA UN PROCÉS DE REGULARITZACIÓ i les places que surten a concurs no garanteixen l’accés d’aquestes persones, explotades durant anys, a places que els permetin assolir una millora laboral i salarial. 

No diu res dels Doctorands? NO VOLEN APLICAR EL QUART ANY AL PERSONAL INVESTIGADOR EN FORMACIÓ? Ho han de decidir els tribunals? I per què l’ACUP no presenta la documentació que els tribunals demanen? La UB ha de d’aplicar tots els articles de l’EPIF si vol fer un petit pas endavant per acabar amb l’explotació encoberta dels i les doctorandes. On són els programes postdoctorals que possibilitin la promoció dels nous doctors en la seva carrera acadèmica, que són en última instancia el futur de la universitat?

Les becàries de col·laboració? No creu el rector que ja és hora que se les reconegui com a treballadores de la UB i que aquestes beques de col·laboració siguin realment formatives i amb unes condicions laborals dignes?

I del PAS? Potser no és conscient que hi ha una ingent quantitat d’interines que esperen sortir de la precarietat. I la RLT? I recuperar LA JORNADA DE 35 HORES? Recorda, rector, que a hores d’ara el Personal Laboral no pot reduir la seva jornada en fer 60 anys perquè han desaparegut els CONTRACTES DE RELLEU? Sense oblidar que el PAS necessita unes millors condicions sociosanitàries i un reconeixement de certes patologies associades a llocs de treball que sistemàticament es minimitzen i menystenen.

No se n’adona, senyor Rector, que LES DESIGUALTATS SÓN DINS DE LA UNIVERSITAT, i que vostès, AMB LES SEVES POLÍTIQUES, LES PERPETUEN?

Per tots aquests motius i molts més, i aprofitant que tenim la visita del nou ministre d’Universitats Manuel Castells, convoquem divendres vinent, 28 de febrer, a les 11 del matí una concentració davant el rectorat de la Universitat de Barcelona,  per expressar el nostre malestar, que ha estat, és i serà sempre al carrer, escenari de totes les lluites socials!

CONTRA LA UNIVERSITAT NEOLIBERAL, UNA ALTRA UNIVERSITAT ÉS POSSIBLE: PÚBLICA, DE QUALITAT I LLIURE DE PRECARIETAT!!

 

ASSEMBLEA DE TREBALLADORES I ESTUDIANTS UB

BECÀRIES DE COL·LABORACIÓ EN LLUITA 

DOCTORANDES EN LLUITA

TRANSFORMEM UB (COS-CGT/PLATAFORMA DE PROFESSORS ASSOCIATS-ASSEMBLEA DE PROFESSORAT RECLAMANT)

Barcelona, 27 de febrer del 2020

Coordinadora Obrera Sindical / Universitat de Barcelona

ub@sindicatcos.cat

https://cosub.wordpress.com

@COS_UB

COS 1

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s