Rebutgem l’empresonament del cantant-raper Pablo Hasél, encoratgem a mobilitzar-nos

Com si encara fóssim al 1978, el 2021 ens trobem havent de denunciar la precisió dels mecanismes judicials espanyols en l’exercici de la repressió de la llibertat d’expressió al conjunt de l’estat. L’àmbit penitenciari és, probablement, un dels més silenciats al llarg d’aquest període, en la mesura que amaga una realitat molt poc amable: la criminalització de la pobresa i la repressió política explícita a escala catalana i estatal. Això succeeix amb el govern mal anomenat “més progressista de la història” de la coalició PSOE-Podemos a escala estatal, amb el suport actiu de la policia autonòmica dirigida fins avui mateix per la coalició ERC-JuntsxCat com a agents actius en la repressió sobre els 3.000 encausats per l’esdeveniment –veritable insurrecció popular– de l’1 d’Octubre del 2017. Lamentablement, en aquest context els comunicats dels partits parlamentaris i els sindicats subvencionats de suport a Pablo Hasél no han estat correspostos amb la participació massiva de centenars de càrrecs públics i d’alliberats professionals en la cadena humana que ha provat d’evitar la detenció de Hasél a la Universitat de Lleida, el rector de la qual –Dr. Jaume Puy– es planyia davant de la premsa dels danys al mobiliari sense voler reconèixer el vergonyós paper d’acceptació de la repressió dins els espais acadèmics.

Davant d’això, la Sectorial d’Universitats de la COS manifestem tot el nostre suport a Pablo Hasél: la versemblança rotunda dels fets exposats críticament a les cançons i a les piulades fetes a la plataforma digital twitter és inqüestionable. L’ampliació a l’àmbit digital de la legislació repressiva vigent –“Llei Mordassa”– n’ha possibilitat l’encausament no pas per cantar ni per piular, sinó per haver afirmat l’exercici nefast de la monarquia borbònica, per denunciar les pràctiques d’un estat totalitarista i per cridar a la mobilització permanent.

Us encoratgem a acudir solidàriament a totes les manifestacions convocades arreu dels Països Catalans a partir d’avui mateix, dimarts, a les 7 del vespre (Lleida, plaça de la Catedral; Girona, plaça de l’U d’Octubre; Barcelona, plaça Lesseps; València, plaça de l’Ajuntament), i de demà en una vuitantena de poblacions del conjunt del territori (dades a la una del migdia d’avui).

Per aturar aquest procés continu de feixistització i repressió de l’activitat política i cultural, i del mer exercici públic de la llibertat d’expressió,

la lluita és l’únic camí.

Barcelona, 16 de febrer del 2021

Sectorial d’Universitats de la COS (UAB-UB-URV)

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s